Douaneagentschap Vanderbiest: voor de import van auto's en voertuigen plus andere douaneformaliteiten

Douaneagentschap Vanderbiest

Wanneer men een wagen aankoopt in het buitenland (of in geval van verhuis) moet deze worden ingeklaard (gededouaneerd). De douane zal de vignetten 705 niet meer opstellen! Graag staan we u bij voor de import van al uw wagens, fietsen, opleggers, ... Wij kunnen deze formulieren voor u regelen! U komt langs met de aankoopfacturen en originele papieren van de wagen plus de identiteitskaart van de koper en wij volgen het dossier op bij de douane voor jullie!

Douaneagentschap Vanderbiest

Aanvragen kunnen ook behandeld worden per email. Bijlagen zijn enkel toegelaten in PDF-formaat.

  • Aankoopfactuur BTW-nummer vermeld indien professionele factuur. Alle gegevens van de wagen vermeld met de km-stand

  • Inschrijvingsbewijs van de wagen

  • Identiteitskaart van de koper Indien eigen gebruik op firma statuten + ID van de zaakvoerder

  • Getekend volmacht

Volmacht

Het alom bekende roze formulier met de blauwe sticker is vervangen door een digitale E705. Na ontvangst van een positief signaal van de douane kunnen we jullie de E705 sturen per mail. Deze bijlage kunnen jullie vervolgens afdrukken en aanbieden bij de keuring indien we spreken over een occasievoertuig. Indien nieuwe voertuigen kunnen we voor u de préregistratie uitvoeren zodat de verzekeraar deze online kan inschrijven. Voor alle aanvragen die niet via WebDiv verwerkt geraken, kunnen jullie steeds beroep doen op onze diensten. Wij maken een afspraak bij de DIV en bieden het dossier aan ter verwerking.

De nieuwe procedure zou de import vlotter moeten laten verlopen! We staan steeds voor jullie klaar voor verder informatie.

NIEUW

Vignet E705

VROEGER

Vignet 705

CONTACTEER Douaneagentschap Vanderbiest meteen